Op de hoogte blijven?

Het bestuur

Het bestuur van de dorpsraad van Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartenszee bestaat bij oprichting in 2020 uit deze vijf dorpsgenoten (je ziet ze van links naar rechts op de foto): Carla Slikker-Nannes – voorzitter, Sam Snaas  – bestuurslid, Johan Pronk – bestuurslid, Jonneke Duin – penningmeester, Colinda Cremer-de Moel – secretaris.

Wie zijn de bestuursleden?

Carla Slikker-Nannes – Voorzitter

Geboren in Warmenhuizen in 1983, is Carla op haar 21e in Sint Maartensbrug gaan samenwonen met Jeroen. Hier hebben zij twee kinderen gekregen: Bob en Kim. Carla is grafisch vormgever en heeft een eigen reclamebureau aan de Grote Sloot 230, waar ze ook woont met haar gezin.

‘Ik ben één van de initiatiefnemers van de dorpsraad, omdat ik heel blij ben met ons dorp. Ik ben er van overtuigd dat we onze stem meer moeten laten horen bij de gemeente, zodat wij ons dorp nog veel mooier kunnen maken. Waar ik voor sta? Saamhorigheid, kleine evenementen organiseren en mij inzetten voor de woningbouw. Ons dorp leefbaar houden. Zit je iets op het hart en wil je daarover praten, spreek mij gerust eens aan.’

Colinda Cremer-de Moel – Secretaris

Als trotse moeder van dochters Iris en Mila en oma van kleinzoon Noah voelt Colinda zich betrokken bij het dorp waar ze al zo lang woont:

‘Wat mij motiveerde om me aan te sluiten bij de dorpsraad, is de leefbaarheid te behouden in de dorpen voor de jeugd en mee te kunnen denken in mogelijkheden om uit te breiden op het gebied van wonen en recreëren.’

Colinda is getrouwd met Michel en in het dagelijks leven werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleider bij ’s Heeren Loo, een instelling voor mensen met een verstandelijke (of andere) beperking.

Jonneke Duin – Penningmeester

Opgegroeid aan de Belkmerweg is Jonneke, na een jaar of 20 in de stad, sinds 2009 weer dorpsbewoner. Eerst in Sint Maartensbrug, maar inmiddels terug op het honk aan de Belkmerweg, waar zij als freelance tekstschrijver / copywriter de kost verdient. Zij en haar partner Siem hebben samen vijf kinderen en drie prachtige kleinkinderen.

‘Het is belangrijk om onze dorpen leefbaar te houden voor de volgende generaties. Als wij ons niet laten horen, worden we vergeten door de gemeente en raken we de gemeenschapszin kwijt. Daarom heb ik me aangesloten bij de dorpsraad, zodat we samen een stem hebben en ook onze kleinkinderen hier hopelijk met plezier kunnen blijven wonen.’

Johan Pronk – bestuurslid

Johan is getrouwd met Lysbeth. Hun drie zonen wonen in Amsterdam, Sydney (Australië) en Groningen en zelf wonen zij sinds 2012 in Sint Maartensbrug. Daarvoor hebben ze op verschillende plekken in Nederland gewoond: in Friesland, Noord-Brabant en zo’n 25 jaar in Schagen. Johan werkt als Adviseur Zorgadministratie Jeugd, regio Noord-Holland bij Parnassia Groep BV en is bovendien fotograaf.

‘Voor ons dorp vind ik het belangrijk dat wij op een veilige plek kunnen wonen en recreëren. Dagelijks loop ik met mijn trouwe viervoeter door ons dorp en daarbij kom ik situaties tegen, waarvan ik denk: dat kan beter en veiliger. Daarom wil ik me inzetten voor de veiligheid van voetgangers en fietsers en helpen de leefbaarheid van ons dorp te behouden en verbeteren.’

Sam Snaas – bestuurslid

Voor zijn werk zit Sam in de kabels en leidingen / infra voor stroom, water en gas in heel Nederland. In 2016 is hij samen met zijn partner aan de Sint Maartensweg in Sint Maartensbrug komen wonen en daar heeft hij geen dag spijt van gehad. Door hun twee kinderen is Sam stil gaan staan bij de toekomst van het dorp.

‘We staan samen voor het voortzetten van het verleden en heden naar de toekomst. Het is belangrijk dat onze kinderen een veilige en gezonde omgeving hebben en dat het dorp levend blijft. De verenigingen zorgen voor gezelligheid en saamhorigheid en verbinden jong en oud met elkaar. Een van mijn prioriteiten is de verkeersveiligheid van Sint Maarten tot aan Sint Maartenszee. Ik sta dan ook open voor input van bewoners van alle dorpen hierover.’

De dorpsraad, dat ben jij

Tijdens een informatieavond van de gemeente Schagen werd opgemerkt ‘jullie hebben geen dorpsraad, dan heb je eigenlijk maar weinig invloed’. Dat was het moment dat we met een groepje inwoners dachten dat het wel eens tijd werd om op te staan en een dorpsraad te vormen. Hebben wij het dan voor het zeggen? Weten wij dan zo goed wat er moet gebeuren? Nee. De dorpsraad, dat zijn we eigenlijk met zijn allen. Ook jouw mening telt mee. Regelmatig willen we dan ook van je horen wat je vindt. Alleen door open, doorlopende communicatie worden we een werkende schakel tussen dorpsbewoners en gemeente.

Hoe werkt dat dan? Luistert de gemeente wel?

Als een dorpsraad eenmaal is aangemeld, is de gemeente verplicht naar ons te luisteren.

Het dorp leeft

We wonen in een klein dorp. ‘Da’s best mooi’, zeggen we, maar we merken wel dat steeds meer activiteiten en voorzieningen naar de stad verdwijnen. Om te zorgen dat ook de volgende generatie ‘Simbruggers’ hier nog met plezier kan wonen en het dorp levendig blijft, probeert de dorpsraad – samen met alle inwoners van alledrie onze dorpen – te werken aan een actief dorpsleven. Zo voelen mensen van alle leeftijden zich welkom en thuis. Zo kan iedereen hier een toekomst opbouwen. Zo kan de school blijven bestaan, het dorpshuis open blijven, en de kermis jaar op jaar doorgaan.
We zijn wel buitengebied, maar geen uithoek

Leefbaarheid

Met de dorpsraad willen we de leefbaarheid van onze dorpen behouden, verbeteren, stimuleren. Hoe zit dat?

Het woord leefbaarheid zegt eigenlijk niet zo veel. Voor ons is het een kernbegrip, dat uitdrukt:

  • Het is fijn om te wonen in een dorp
  • Je komt je mede-dorpsbewoners regelmatig tegen
  • We kennen elkaar
  • We helpen elkaar
  • Met zijn allen maken we er wat van
Scroll naar boven