Verslag bijeenkomst dorpsraad 14-03-2023

Vanavond mogen wij Margreet Zonneveld wederom verwelkomen op ons overleg. Zij is gebiedscoördinator vanuit de Gemeente Schagen.

 

Het kunstwerk langs de N9, wordt besproken. Dit wordt betaald uit de pot kunst en cultuur. De inspraak is verlengd tot 19-03-2023 omdat er een “bug” in het systeem zat. Ook wordt ons duidelijk dat de stemming eerlijk verloopt. In het begin waren er zoveel bijzonder tellingen dat er gecheckt is. Het bleek dat er veel valse e-mailadressen waren. Ook dubbele stemmingen op eenzelfde ontwerp zal vervallen, zodat er een eerlijke uitkomst zal zijn.

Wij willen als dorpsraad rond de kerst onze dorpen verlichten. Bijvoorbeeld net zoals Schagerbrug dit heeft. Ook de dorpsraad van Burgerbrug loopt met dit idee. Wij zullen samen optrekken in het evt. aanschaffen van verlichting en de route naar het aanvragen van toestemming en gebruik van stroom.

Er is een brief gekomen van de dorpsraad Burgerbrug. Dit gaat de N9 aan. De brief sluit niet aan bij de situatie in Sint Maartensvlotbrug. In Burgerbrug is al een aanpassing geweest, waardoor de situatie voor fietsers overzichtelijker en veiliger lijkt te zijn dan bij ons. De VVD heeft de N9 voor beide dorpen onder de aandacht gebracht in Den Haag en heeft een motie ingediend. Deze zal besproken worden op 21-03-2023 in de raad. Wij zullen Angelique van Wijk weer uitnodigen om aan te sluiten bij een bijeenkomst van de dorpsraad.

Er zijn door Sam diverse aanvragen gedaan om de belijning binnen onze dorpen zichtbaarder te maken. Hierop heeft hij antwoord gekregen dat het onder de aandacht is, maar door de winter en strooien van zout, zou het niet mogelijk zijn om dit al aan te brengen. We wachten tot juni om te zien of het wordt opgelost. Zo niet, dan gaat Sam weer “in de pen hangen”.

Volgende week, 22-03-2023, staat de kennismakingsbijeenkomst gepland in het dorpshuis. We zullen de aankondiging nogmaals via de socials en de website aankondigen. Carla vraagt ook of er aankondiging via school gedaan mag worden. Ook zal ze een aankondiging in het dorpshuis hangen.

Over de loopbrug tussen Burgerbrug en Sint Maartensbrug, ter hoogte van ’t Roode Hart in Burgerbrug is nog weinig bekend. Wel ligt de aanvraag bij de gemeente Schagen. Margreet heeft het beoordeeld en naar “hogerhand” doorgespeeld. Er is nog geen definitief antwoord gegeven.

De presentatie van het verdeelstation aan de Sintmaartensweg, zal op de site gedeeld worden.

Johan heeft vorige bijeenkomst gevraagd of Sint Maartenszee, net als vorige jaar Callantsoog een gratis zonnebrandpaal kan krijgen bij de strandopgang. Margreet weet te vertellen dat het een groot succes was en er zal een vervolg komen. Alleen is de collega die hierover ging, niet meer aan het werk en een opvolger is er nog niet. Het is wel de bedoeling dat op alle strandopgangen van voormalig Zijpe een paal komt. Zeker omdat de cijfers van huidkanker hoog is binnen de Noordkop.

Margreet deelt een folder uit; “Meld een vermoeden”. Deze zal worden gedeeld via de site en ligt in het dorpshuis ter inzage.

Een idee is om een volgende keer een wijkagent uit te nodigen. Ter kennismaking en voor hem een mogelijkheid om te horen welke zaken er evt. spelen in de dorpen. Dit zal eerst worden besproken met de wijkagent.

De volgende bijeenkomst zal zijn op 18-04-2023. Ben u er ook bij? Meldt u dan aan via de site/facebook/ mail of spreek ons persoonlijk aan. Dan zorgen wij voor voldoende koffie en of thee.

 

Colinda Cremer – de Moel.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven