Verslag dorpsraad 31-05-2023

Verslag dorpsraad 31-05-2023

Aanwezig: Carla, Johan, Sam, Colinda (N), ook Margreet Zonneveld, gebiedscoördinator gemeente Schagen sluit weer aan.

Afwezig; Jonneke.

Vanavond hebben we te gast: Simco Kruijer, wethouder wonen en economie. Wij hebben Simco uitgenodigd om geïnformeerd te worden over de gang van zaken ten behoeve van de woningbouw in ons dorp. 

14 juni is er een gesprek met de woningbouwcoöperatie, waarvan Simco op de hoogte is. Daarin zal de voortgang voor de Brug besproken worden. Wij als dorpsraad vinden dat we te weinig geïnformeerd worden en moeten steeds zelf achter informatie aan. De communicatie tussen gemeente en de woningbouwcoöperatie, naar de dorpsraad toe is te minimaal en mag verbeterd worden. Dat zal ook benoemd worden tijdens het gesprek.

Er wordt door Simco verteld dat de gemeente Schagen bezig is een zoeklocatie te vinden voor verdere uitbreiding van woningbouw in Sint Maartensbrug. In dit gebied zullen nog eens 50 woningen gerealiseerd worden. Er zal nog een enquête volgen vanuit de gemeente naar de behoefte van wat er dan precies moet komen. Zodra het bestemmingsplan van de Brug rond is, zal er weer contact zijn tussen Simco en dorpsraad over de voortgang van de 50 extra woningen. Op vraag van de dorpsraad of er ook uitbreiding mogelijk is in Sint Maartensvlotbrug of Sint Maartenszee is het antwoord, dat de gemeente Schagen deze dorpen als 1 ziet. In die dorpen is ook weinig ruimte waar mogelijkheden zijn.

Een CPO behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan in samenwerking met de gemeente maar is ook niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. Als er geïnteresseerden zijn, mogen ze altijd contact opnemen met Simco.

Situatie Vlotbrug; We hebben gesprekken gevoerd met de dorpsraad van Burgerbrug, politie, provincie, raadsleden Schagen en Rijkswaterstaat over de situatie bij de vlotbruggen. Na de zomer zal gestart worden met de eerste kleine aanpassingen om het voor voetgangers en fietsers veiliger te maken. De opstelplaatsen voor fietsers worden groter. Er wordt een zebrapad aangelegd naast de fietsovergang aan de kant van Den Helder. Ook wordt er een verplichte rijrichting voor fietsers gemaakt, zodat ze vanuit Sint Maartenszee aan de kant van Alkmaar moeten oversteken. Dan komen ze ook aan de goede kant van de brug uit. Verder wordt aan de “Alkmaar kant” voor de automobilisten duidelijker waar zij zich moeten opstellen als ze de brug over willen. Ter verduidelijking is er een overzichtsfoto gemaakt, die op de site zal worden geplaatst. 

Volgende overleg van de dorpsraad is op 19 juli. Als u hierbij wilt zijn, laat het ons dat weten, dan zorgen wij voor de koffie.

4 gedachten over “Verslag dorpsraad 31-05-2023”

  1. Geen locaties om te bouwen? Schagen heeft zelf rond 2013 alle mogelijke locaties, dit waren er best veel, geschrapt. Sint brug was geen groeidorp en dat terwijl er wel een enorme behoefte is. Slechte en eenzijdige woonvisie. Simco weet dit zelf ook en anders kan hij het terugvinden in de archieven. Sint Brug zal nooit de aandacht krijgen die het nodig heeft, omdat ze politiek niet interessant is.

    1. Nesta, dit is de reden waarom we de dorpsraad zijn begonnen. Wij vechten voor de leefbaarheid in onze dorpen. Wil je een x mee praten tijdens een vergadering, laat het even weten. We horen graag wat er speelt onder de inwoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven