Inloopavond dorpsraad 11-10-2023

Verslag inloopavond Dorpsraad 11-10-23

Er zijn vanavond 5 dorpsgenoten aanwezig. Heel fijn. We hopen een volgende keer op nog meer opkomst.

Menno van Oerle van het CDA is vandaag aanwezig. Ook Marieke van Nierop, de nieuwe gebiedscoördinator, sluit vanavond aan.

Groenvoorziening heeft van het voorjaar een brief verstuurd aan de bewoners van oa Maartenbreetstraat. Daar wordt verwezen naar een site, maar daar konden bewoners niets in vinden. 

Een bewoner heeft last schijnende koplampen in zijn woonkamer door een lage bosschage. Wil graag een hogere heg zodat de lampen niet in zijn huiskamer schijnen.  Echter, de buurman snoeit de heg, zonder toestemming. Dit is openbaar groen, daar moeten mensen van af blijven. Marieke (gebied coördinator) gaat dit melden bij de gemeente.

Ook is er een parkeerprobleem, daarvoor wordt verwezen naar Fixie.

Parkeren is sowieso een probleem doordat er veel auto’s zijn en er geen gebruik wordt gemaakt van het dorpsplein. Blijven melden bij de gemeente is het advies. Vooral de bedrijfsbusjes worden steeds meer en ook die worden niet op het plein maar voor de deur geparkeerd. 

Het bord bij de handelskade met de geschiedenis van de vlotbrug ziet er niet uit. Dit is gemeld, maar niet opgepakt. Advies is om het wel te melden bij Fixi. Vraag bij wie dit hoort en vraag om het anders samen op te pakken. De OFS/ recreatie-toerisme. 

Eerste woningen Promenade zijn verkocht ooit in (1998) als “echte” woning, later blijken dit recreatiewoningen te zijn. De bestemming had vooraf moeten worden gecontroleerd. Provincie wil niet mee in wijziging naar bestemming wonen. Menno gaat navraag doen bij Simco Kruijer wat de gemeente hier evt. in zou kunnen betekenen.

Dorpskrant, draait nu nog financieel oké. Men voelt dat er wel een kantelpunt aankomt. Vraag is of er mogelijk een bijdrage vanuit de dorpsraad kan komen. C-Designs wil ook meedenken in wat ze mogelijk kan betekenen.

Advies om meer bekendheid te geven aan het bestaan van de dorpsraad. Er zijn toch veel mensen die nog niet van ons bestaan weten. 

Marieke geeft nog een tip voor een leuke app om zaken te melden is: meldt een vermoeden, werkt net als een Fixie melding.

Straat Jagerstraat/Maartenbreetstraat ziet er niet uit. Per 1 oktober is er een nieuwe wegbeheerder Peter Stakenburg. Eerst via Fixi.

 

 

 

 
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven